Veel voorkomende vragen

Wat is hart for her?

hart for her is een organisatie met inmiddels 32 vestigingen in Nederland. Er wordt een interval-circuit trainingsprogramma geboden, waarbij gebruik wordt gemaakt van hydraulische weerstand van apparatuur, die past bij de inspanning van de gebruiker (aanpassende weerstand). Deze word afgewisseld met aerobic herstelstations. Het is een programma voor vrouwen dat zowel kracht- als conditietraining combineert in een efficiënt half uur. Een trainster begeleidt meerdere personen van de groep tegelijkertijd.

Wat kan hart for her voor mij betekenen?

In een groepsverband met andere vrouwen kan je sporten op de tijd die jou uitkomt. Er is een laagdrempelige en veilige sfeer. We helpen je sterker te maken en meer energie en conditie op te doen en we helpen je lekker in je vel te zitten.
hart for her zal spieren verstevigen en versterken, terwijl calorieën verbrand worden. Hierdoor zal je centimeters verliezen.

Ik heb nog nooit getraind, kan ik hart for her doen?

Ja, iedereen van welk fitnessniveau ook kan hart for her doen. hart for her is veilig omdat het automatisch de weerstand aanpast aan jouw inspanning. Hoe harder of hoe sneller je duwt, hoe meer weerstand. Als je vermoeid raakt gedurende de oefening, zal de weerstand automatisch afnemen.

Krijg ik spierpijn van hart for her?

Nee, want hart for her gebruikt hydraulische weerstand apparaten, er is géén negatieve (terugslag)weerstand waarvan je spierpijn krijgt.

Krijg ik spierballen van hart for her?

Nee, om dezelfde reden dat je geen spierpijn krijgt. Er is géén negatieve weerstand in hart for her die nodig is om grotere spieren te bouwen. Wat u zult merken is dat uw spieren sterker, gevormder en slanker worden. Het voordeel van sterkere spieren is een verhoogde stofwisseling, wat inhoudt dat u meer calorieën zult verbranden gedurende alledaagse activiteiten.

Waarin verschilt hart for her dan van gewicht heffen?

Iedereen weet dat je van gewichtheffen sterker wordt. Maar gewichtheffen verbrandt geen vet, of verbetert geen uithoudingsvermogen. hart for her doet alle drie tegelijkertijd. Het verandert in korte tijd de grote lijnen van uw lichaam door vet te verbranden en door het verhogen van slank lichaamsgewicht. hart for her versterkt ook uw belangrijkste spier….. uw Hart!

Hoe kan hart for her sneller vet verbranden dan welke andere inspanning in 30 minuten ook?

U verbrandt calorieën gedurende de oefeningen. Elk apparaat bewerkt twee hoofdspiergroepen, waardoor u meer spieren inzet, en meer calorieën verbrandt. Een pond spieren verbrandt ongeveer 50 calorieën per dag, meer dan een pond vet!

Waarom heeft hart for her tussenstations?

De tussenstations hebben twee doelen. Voor de mensen die hoge inspanningen leveren op de hydraulische apparaten functioneren ze als ruststation en geven het hart de gelegenheid in een lagere hartslag zone te komen. Voor mensen die niet zo een hoge inspanning leveren, functioneren ze als aerobic stations, en verhogen de hartslag in hun doelzone.
De interval vorm van inspanning – rust – inspanning – rust verbrandt calorieën efficiënt en is tevens een leuke afwisseling wat het plezier vergroot.

Hoeveel calorieën verbrandt hart for her?

Onderzoek wijst uit dat 30 minuten hart for her tussen de 350 en 900 calorieën verbrandt, afhankelijk van het fitness niveau van de deelnemer en de intensiteit waarmee de oefeningen gedaan worden. Terwijl je voortgang boekt en sterker wordt, zal je meer calorieën verbranden gedurende elke oefening.

Is hart for her ook veilig voor alle leeftijden?

Ja! Vanwege de dubbele positieve eigenschappen van hydraulische weerstand is er géén vaste kracht die tegen de spieren of gewrichten werkt. Hart for her is veilig, leuk en erg effectief voor alle leeftijden.

Is er onderzoek om hart for her te onderbouwen?

Ja, hart for her is het resultaat van 25 jaar wetenschappelijk onderzoek door gelouterde bewegingstherapeuten, fysiologen en fitness experts over de hele wereld. Dit onderzoek heeft het geloofwaardige fundament gelegd onder het principe waarna fitnessclubs, ziekenhuizen scholen, bedrijven en revalidatiecentra met hydraulische apparaten werken.

Waarom een ͞30 minutes women only workout͟?

– Veel vrouwen vinden het fijn te sporten met vrouwen onderling en in een groep. Het 30-minuten uit en thuis spreekt de vrouw bijzonder aan.
– Sporten onder deskundige begeleiding is motiverend.
– Het programma voorziet in een ruimte waar vrouwen zich op hun gemak voelen, waar ze niet tot het uiterste gedreven worden of waar ze zich bekeken voelen (er zijn geen spiegels).
– Het trainingsschema is zo opgesteld dat elke vrouw de oefeningen op haar eigen niveau kan uitvoeren.
– Verhoogt het energieniveau en het uithoudingsvermogen.

Wat zijn de voordelen van Hydraulische apparatuur?

– De apparaten zijn gebruiksvriendelijk en 100% veilig voor de gewrichten voor alle leeftijden.
– Vlotte start en afronding; warming up en cooling down niet nodig.
– Eenvoudig in gebruik; instellen hoogtes of gewichten is niet nodig.
– Gevarieerd, elke oefening is kort en wisselt snel voor iets nieuws.
– Geen spierpijn als gevolg van oefeningen.
– Oefeningen kunnen variëren van licht tot zeer zwaar- afhankelijk van de keuze van de gebruiker.
– Optimaal aan te passen aan de capaciteiten van elke gebruiker.